Sportul acasă, de ce echipament ai nevoie?

Atunci când programul nu-ți permite să ajungi la sala de forță, dar vrei să îți menții condiția fizică, poți practica sportul în confortul casei tale. Pentru a recrea atmosfera de la sală ai nevoie însă de echipament special, care să facă antrenamentul mai ușor și eficient. Desigur, din cauza spațiului limitat și a costurilor, nu poți achiziționa întotdeauna aparate multifuncționale, bandă de alergat, bancă pentru fitness sau alte echipamente moderne pe care le găsești la sală. Însă poți păstra în casă echipamente mai mici care o să-ți transforme antrenamentul, iar noi îți prezentăm câteva opțiuni bune de încercat. 

Saltea de exerciții

Simplă și accesibilă, o saltea e o achiziție practică și utilă pentru diverse tipuri de antrenament. Atunci când realizezi exerciții la sol, în genunchi sau pe spate, ai nevoie de un suport confortabil, de aceea salteaua este indispensabilă pentru ca să te miști în voie.

În funcție de sportul pe care îl preferi, saltelele de antrenament diferă ca grosime și material. Pentru yoga, încearcă o saltea mai subțire și antiderapantă pentru o stabilitate mai mare, însă dacă te interesează exercițiile de fitness și pilates, atunci ai nevoie de o saltea mai groasă, care să-ți protejeze corpul în timpul mișcărilor.

Salteaua e un accesoriu util: nu ocupă mult spațiu, iar atunci când vrei să te întorci la sala de sport, o poți transporta ușor cu tine.

Gantere și greutăți

Printre cele mai bune accesorii de fitness se află și ganterele, cu ajutorul cărora poți realiza numeroase exerciții fizice care îți cresc rezistența și forța. Acest tip de echipament este potrivit mai ales pentru cei care doresc să-și întărească masa musculară și vor să obțină rezultate rapide, deoarece antrenează în același timp mai multe grupuri de mușchi.
Poți achiziționa gantere cu greutate diversă, în funcție de condiția fizică și de complexitatea exercițiilor pe care le practici. Este recomandat însă să începi cu gantere ușoare și să mărești treptat greutatea, atunci când simți că ești gata. 

Benzi elastice

Aceste accesorii pentru exercițiile de fitness sunt extrem de comode și eficiente, fiind o opțiune potrivită pentru oricine dorește un antrenament dinamic. Sunt o alternativă bună a ganterelor, fiindcă la fel antrenează corpul în întregime și ajută la creșterea forței și a masei musculare. 

Deși depui efort în timpul exercițiilor, cu benzile elastice nu soliciți atât de mult articulațiile, de aceea antrenamentul este mai sigur, mai ales că poți ajusta rezistența benzilor elastice. În plus, fiind accesibile ca preț, confortabile și utile, benzile elastice vor aduce o schimbare pozitivă în antrenamentul tău de acasă.

Minge de fitness

Exercițiile cu mingea de fitness sunt extrem de benefice, pentru că întăresc mușchii de bază și întregul organism. Poți realiza mișcări pentru abdomen și spate, fiind foarte utilă mai ales în corectarea posturii și dezvoltarea flexibilității. Acest accesoriu este cunoscut și pentru că te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus.

Mingea de fitness poate fi folosită indiferent de vârstă, doar trebuie să alegi dimensiunea și materialul potrivit. Pe lângă beneficiile pentru sănătate și starea ta de spirit se va schimba, atunci când o vei folosi regulat.

Pe lângă echipament, motivația rămâne cea mai importantă, de aceea continuă să faci mișcare în fiecare zi și păstrează un stil de viață sănătos. Un abonament la sala de forță te menține în forma dorită și îți oferă energia de care ai nevoie, dar e necesar să ai o rutină de antrenament și acasă, pentru o viață activă și fericită.