Vladislav Papanaga: Vreau ceva cu mult mai mult !

Vladislav  Papanaga: «La un  moment dat  din viață te oprești și  te întrebi - ce ai vrea ... Ei bine, eu știu că nu vreau să trăiesc o viață oficiu- mașină- casă- televizor. Vreau ceva cu mult mai mult !»

Noi – suntem o familie mare, în care succesul fiecăruia - este o bucurie pentru toți! Noi ne inspirăm reciproc, ne încurajăm în situațiile dificile, ne bucurăm de micile victorii spre calea sănătații și armoniei în clubul nostru preferat «Aquaterra». În acest articol Vladislav Papanaga(CEO Video Security) ne vorbește despre importanța sportului și despre antrenamentul său preferat.

Acțiunea - nu este o chestiune de oportunitate,  ci o chestiune de motivație. Este posibil de a atinge succesul în toate atât  la locul de muncă cât și în sport, principalul este  dorința. Dima Voloșin este o sursă de inspirație pentru noi toți, care ne demonstrează prin exemplul său  cum se poate schimba viata unei persoane. În trecut, nu am stabilit niciun obiectiv , în piscină înotam  maxim 15 minute sau o jumătate de oră. Acum însă am  complet  diferite scopuri!

Unul dintre cele mai recente scopuri – este să particip la Ironman, nu este ușor, știu, dar nu este nimic imposibil în această lume! La un  moment dat  din viață te oprești și te întrebi - ce ai vrea ... Ei bine, eu știu că nu vreau să trăiesc o viață  doar oficiu- mașină- casă- televizor. Vreau ceva cu mult mai mult !

Soția mea mi-a schimbat viața odată cu înscrierea mea la Maratonul International din Chișinău.   Împreună cu colegii mei mi-au pregătit o surpriză. La una din sedințe, care are loc în fiecare luni mi-au înmânat certificatul de participare la 10 km.

Primul antrenament de pregătire am decis să fug în jurul lacului, după care am înțeles ca alergatul sigur nu este punctul meu forte și oricum nu eu m-a înscris la maraton. Însă pe urmă  a avut loc o petrecere în cinstea zilei mele de naștere, la care soția mea a invitat o trupă muzicală din Ucraina de care îmi place foarte mult.  Niciodată nu m-aș fi gândit că ar fi posibil. Apoi m-am gândit –cât de minunată este soția mea, atât de mult face pentru mine, nu pot să o dezămăgesc! Am decis să mă antrenez! De asemenea m-a motivat discursul  lui Tony Robinson și energia lui, care m-a inspirat  cu ideea că eu pot să obțin absolut totul.

Nu m-aș fi descurcat fără ajutorul antrenorului meu – Oleg Solovei.  Cu el mă antrenez  mai mult de jumătate de an. Am fost plăcut surprins cînd a fugit împreună cu mine, doar pentru a mă susține! A fost foarte greu, am luat un ritm foarte rapid de la început, dar am reușit, am ajuns la final! Însă după competiție am vizionat video și am înțeles că nu-mi place modul în care am alergat și că trebuie să mă antrenez mai mult.

Recent, împreună cu soția mea am participat la maratonul din Odessa – 21 km. A fost o experiență deosebită  pentru ambii. Grație antrenorului meu și a antrenamentelor frecvente, distanța de 21 km am parcurs mul mai ușor decât cele 10 km din Chișinău.

Sunt înconjurat de persoane deosebite, sunt foarte fericit că ei există și mă motivează să fiu și mai bun. Recent, un prieten mi-a dat un cadou - a cumpărat un bilet pentru Maratonul de la Amsterdam, care va avea loc în luna octombrie a acestui an. El fiind un optimist , m-a înregistrat la distanța de 42 km, idee nu am cum voi reuși, dar această idee mă inspiră să fiu perseverent și să mă antrenez  mai mult.

În viață este necesar de a alege mereu totul ce este mai bun, doar atunci succesul este garantat. Noi trebuie să învățăm de la cei mai buni, cei care au obținut rezultate deosebite și ne pot servi drept exemplu. Astfel am ales cel mai bun club și cei mai buni antrenori – doar la Aquaterra Wellness &Spa!

Îmi plac oamenii care sunt creativi și vin cu ceva nou, Sâmbăta spre exemplu am fost la un antrenament în are liber Crossfit .  A fost foarte distractiv și foarte eficient, îmi simțeam tot corpul.  Este un antrenament perfect  pentru cei care practică alergatul. Aștept cu nerăbdare antrenamentul  următor!

Privind retrospectiv  nu îmi vine să cred că am realizat atât de multe succese. Mă simt minunat, am slăbit cu 13 kg, sunt energic și mereu bine dispus. Totul este grație sportului și modului de viață sănătos.  Acum, aștept cu mare entuziasm fiecare antrenament.

De asemenea aș dori să menționez că am început să înot la distanțe mai mari, grație antrenorului Dmitrie!  M-am înregistrat la Sea Mile, iar la ultimul antrenament înainte de competiție, el și-a manifestat dorința de a merge împreună la iazul Ghidighici. Un detaliu foarte important este că nu a facut-o din obligațiune. Îmi place foarte mult faptul că la Aquaterra,  angajații își iubesc job-ul,  și nu este vorba doar de amabilitate dar de o adevarată atmosferă de prietenie și spirit de echipă.  

Photo: Eva Elena