Olga Stavilo – Miss Aquaterra 2016

Sportul a existat mereu în viața mea. Când eram mică părinții mă înscriau ba la o activitate sportivă, ba la alta. La început era balet, apoi doi ani de acrobatică, iar după asta chiar și arte marțiale. Practicam Kung Fu, însă când s-a ajuns la sparring serios, am decis să mă opresc – totuși eram fetiță.

Nu m-am impus niciodată să merg la antrenamente – mereu o făceam din plăcere. Puteam să mă antrenez mai rar sau mai puțin intens, dar totuși mă antrenam.

Înainte îmi era frică de sala de forță ca de foc – mergeam doar la antrenamentele de grup: pilates, dansuri, yoga, sala de forță însă o ocoleam. După aceasta am acceptat o provocare, esența căreia era în a obține anumite rezultate într-o anumită perioadă de timp. Anume atunci mi-am început antrenamentele în sala de forță, curând am văzut rezultatul pe care nu l-am putut obține de-a lungul timpului petrecut la antrenamentele de grup. Corpul meu se transforma văzând cu ochiul, atunci am decis că sala este exact ceea de ce am nevoie.

Sunt foarte motivată de propriile mele provocări, totodată trebuie să existe și un element de competiție. Știu că aceste lucruri îi motivează chiar și pe cei care nu au crezut niciodată în schimbări. Acesta e șutul pe care îl așteaptă toți.

Mă antrenez cu antrenor personal – pentru mine e important să fiu încărcată. Desigur pot să mă încarc și singură, antrenorul însă e capabil să descopere în organismul meu mult mai multe posibilități. El știe să elaboreze programul de antrenamente anume pentru mine, ținând cont de rezistența mea, de tipul siluetei și chiar de caracter.

De ce am nevoie de asta? Înainte de toate, sportul înseamnă sănătate. În al doilea rând, indiscutabil, aspectul exterior. De la an la an menținerea formei devine tot mai complicată – cu cât mai matur este organismul, cu atât mai dificile sunt acumularea masei corporale și reducerea excesului de greutate, metabolismul încetinește, toate acestea însemnând că lucrul asupra propriului corp devine tot mai intensiv.

Echipamentele mele preferate – sunt cele pentru antrenarea picioarelor: platforma, Smit, mersul prin sală cu ”greutăți”. Celelalte echipamente tot le ador, unul însă este mai puțin plăcut – hiperextensia. Și antrenamentele de cross fit mă istovesc, deși nu pot să nu remarc că sunt foarte eficiente.

Nu fac parte din cei care visează la sfârșit de zi să ajungă mai repede la canapea și să vizioneze emisiuni la TV – sunt o persoană energică! Știu să primesc plăcere indiferent de  dificultățile fizice pe care trebuie să le depășesc. Căci în acest fel mă depășesc pe mine, iar asta înseamnă că devin mai puternică și mai bună.

La 20 de ani arătam mai rău decât la 33. M-am schimbat și sunt mândră de asta. Acest fapt se datorează sportului și modului sănătos de viață în ansamblu.

Posed perseverență și sportul o întărește.

Cred că totul e posibil cu dorință și motivare.

Clubul Aquaterra îl frecventez din ziua deschiderii. Și până în ziua de astăzi acest club nu contenește să mă bucure, fiind în corespundere cu standardele superioare. Sunt o persoană exigentă și greu de mulțumit, însă în cazul Aquaterra mă aranjează absolut totul, la toate capitolele. Înainte de toate, confortul personal pentru mine rezultă din spectrul larg de servicii propuse. Fapt care îmi permite combinarea sportului, îngrijirii de salon, cosmetologiei, procedurilor SPA, precum și a timpului petrecut plăcut în aquazona. Și, desigur, nu pot să nu remarc personalul calificat. De la curățenie, care apropo este foarte importantă, și până la administrație. De-a lungul existenței clubului văd doar creștere și dezvoltare. Clubul Aquaterra este un club pentru toată familia, pentru toate vârstele, pentru toate tipurile de oameni și pentru a fi frecventat de-a lungul anilor.

Foto: Natalia Shatova