Lili Lozan: «Ecranul de televiziune este necruțător!»

Noi – suntem o familie mare, în care succesul fiecăruia - este o bucurie pentru toți! Noi ne inspirăm reciproc, ne încurajăm în situațiile dificile, ne bucurăm de micile victorii spre calea sănătații și armoniei în clubul nostru preferat «Aquaterra». În acest articol Lili Lozan , prezentatoarea Prime TV, ne vorbește despre importanța sportului și cum e să fii în fiecare zi de cealaltă parte a ecranului.

Mă inspiră zilnic fetele frumoase din Chisinau care arată atât de bine, care vin la noi la tv în calitate invitate, care le văd pe stradă. Avem niște femei în Moldova incredibil de frumoase! Artistele noastre, femeile din domeniul media au o imagine impecabilă și uitându-te la ele, vreai și tu să fii frumoasă, să arăți bine, să ai grijă de silueta ta.

lililozan_aquaterra_spa_fitness

Odată cu trecerea timpului nu mai poți miza pe minunile metabolismului, trebuie să lucrezi! Și e o chestie de decizie și motivare deja, dacă vreai să arăți bine, să fii sănătos, trebuie să depui efort, puține se vor schimba dacă vei sta pe canapea acasă!

Merg singură la sală, am încercat de câteva ori să merg cu prietenele, dar avem program de lucru încărcat toate, care deseori nu coincide și atunci nu mai ajungi să faci sport, dacă ții morțiș să te aștepți una pe alta.

Fratele meu m-a motivat să fac mișcare, să schimb ceva în viața mea. El venise de la studii din Franța și era atât de entuziasmat de faptul că acolo multă lume aleargă, că mi-a propus să ieșim împreună în parc. El arata foarte bine, slăbise cu vreo 10 kilograme și alearga seara, atunci am decis să mergem la un jogging împreună. Anul acesta el deja locuiește în alt sector și e mai dificil să ieșim la alergat.

Prima dată când am intrat în Aquaterra unica mea reacție a fost un “Wow!”, pentru că totul este atât de frumos! Sunt toate posibilitățile și opțiunile pentru cei ce își doresc să arate bine, ai și piscină, și antrenamente în grup și sală, și spa, tot ce îți dorește inima. Pe lângă asta antrenorii sunt foarte educați și plăcuți. De la început vroiam să le încerc pe toate, nu știam de ce să mă apuc!

lililozan_aquaterra_spa_fitnesslililozan_aquaterra_spa_fitness

Acum îmi plac mult antrenamentele în grup ca Zumba și să merg la sală. Antrenamentele în grup au un plus că există un spirit de echipă, o energie foarte pozitivă cu care ne molipsim una de la alta. Succesele fiecarei ne motivează. Îmi place și pilatesul și antrenamentele cu greutăți. Cred că nu e atât de important ce anume alegi tu, ci faptul că te miști! Astăzi când majoritatea din noi au un mod sedentar de viață mișcarea și sala de sport devin esențiale pentru a menține sănătatea.

Nu pot spune că îmi este ușor să mă motivez, ce să-i faci toți suntem așa. E mai simplu după o zi de lucru să mergi acasă, să stai la tv. Eu trebuie mă scol la 4 dimineața pentru a fi la timp în emisie, ziua nu prea am posibilitatea să dorm, așa că mă conving singură pe mine că trebuie! Cu toate ca sala, lucrul și casa se afla destul de departe ca locație una de alta.

lililozan_aquaterra_spa_fitness

Când ține de sport eu am o logică destul de femeiască, dacă o putem numi așa, dar știu că toate femeile mă vor înțelege. Desigur, mă gândesc și la sănătate, dar vreau să arăt bine, nu vreau kilograme în plus, vreau o siluetă de invidiat, acum chiar îmi pun scopul să slăbesc! De aia mă stradui să vin regulat la sală.

Îmi dau seamă că pe lângă sport și alimentația are un rol foarte important și la acest capitol eu șchiopătez de-a binelea. Mănânc  haotic, deseori dulce, iată am decis să fac schimbări! Corpul nostru merită ceea ce e mai bun!

Ecranul de televiziune este necruțător! Nu este un mit ca pune 6 kilograme pe tine, e chiar așa și atunci dacă nu ai grijă de tine poți să ajungi să arăți nu așa cum ți-ai dori. Nu este o meserie ușoară, pune presiune pshihologică destul de mare asupra ta. Oamenii vor să vadă oameni perfecți la tv, cu toate că noi nu ne deosebim cu nimic de alții, avem și noi problemele noastre, kilogramele în plus.  Și sportul și mișcarea te mai ajută și să scapi de stres.

Exteriorul zice ceea ce este în interior. De fapt, suntem un tot întreg, trebuie să avem grijă și de sufletul nostru, de starea noastră emoțională, cât și de corpul pe care îl avem. Probabil, e o muncă constantă, pentru a găsi o balanță perfecta între odihnă, lucru și toate ce le avem în viață.

Din stelele tv mă inspiră Mihaela Rădulescu. Este adevărat că o bârfește lumea, dar în mare parte și invidia vorbește în ei. Să arați așa la vârsta ei e un succes - consider eu. Și îmi place cum arată silueta ei, suplă și feminină, nu îmi plac formele prea mușchioase, corpul ei e un exemplu pentru mine.

lililozan_aquaterra_fitness_spa

Photo: Eva Elena