Dialog cu antrenorul fitness

Aquaterra Wellness & Spa prezintă un nou proiect - Dialog cu antrenorul fitness.

În acest articol vă prezentăm Directorul Departamentului Fitness - Larisa Lupasco, cu motto-ul: Armonia rațiunii, corpului și spiritului.

 1. De cât timp practicați sportul?

Cât de ciudat nu ar fi, însă am început cu baletul. În decurs de 6 ani,  de la vârsta de 5 ani. Însă, prietena mea fiind mai șmecheră, m-a convins să mergem la o lecție deschisă de înot sincron))),  care de facto a fost o lecție de scrimă.   Această  activitate m-a fascinat așa de tare, încât am preferat să schimb pantofii Pointe pentru o armă)))) și niciodată nu am regretat de decizia mea.  A meritat – am devenit membră a echipei naționale a Moldovei la scrimă, însă cel mai important este experiența obținută și prietenii cu care și astăzi mă întâlnesc.

 1. Cum ai decis să devii antrenor?

După finisarea carierei mele profesionale în sport și ținând cont de caracterul meu care mereu are nevoie de mișcare, eu am început să practic fintess-ul. Într-un final am realizat că fitness-ul este domeniul unde mă pot realiza din toate punctele de vedere.  Fitness-ul pentru mine  - este o îmbinare perfectă dintre plăcut și util, de asemenea dintre lucru și satisfacție.

 1. Cum crezi, este important de a obține satisfacție din ceea ce faci?

Oare este important de a obține satisfacție de la locul de muncă? Eu cred că răspunsul este  evident. În viață, este important să te bucuri de viata în sine.  Atunci și locul de muncă îți va aduce doar emoții pozitive!!!

 1. Ce ține de alimentație, cât de des respectați un regim alimentar sănătos?

 În principiu – mă strădui mereu să am grijă ce și când mănânc. Însă, așa cum îmi place să călătoresc, prefer să savurez toate deliciile tradiționale, care nu sunt mereu foarte sănătoase. Însă cunosc limita și îmi permit să îmi răsfăț papilele gustative.  

 1. Care este rețeta culinară preferată?

Am fost foarte norocoasă să petrec o perioadă mai îndelungată în Italia.  Acea perioadă a fost suficientă ca să mă îndrăgostesc  de  bucătăria italiană. ”Risotto” – aceasta este una dintre felurile de mâncare preferată. Rețeta este următoare:

Ingrediente:

Calmari, creveți, caracatiță, orez, orice pește pentru bulion.

Modul de preparare:

 • Fructele de mare le curățim .
 • Se fierbe calmarul - 3 minute
 • Se fierbe caracatița – 30 minute
 • Se toarnă într-o tigaie ulei de masline, se adaugă ceapa tocată și un cățel de usturoi.
 • Apoi, se adaugă roșiile cherry și toate fructele de mare.
 • După, prăjim orezul, se toarnă vin alb pentru aromă, amestecăm până se evaporă vinul. După se adaugă bulionul de pește și sare după gust.
 • Amestecăm orezul ” Al dente” împreună cu fructele de mare, presărăm un pic de pătrunjel și acoperim cu un capac.

Poftă bună!

Foto: Natalia Shatova