Aurelia Neider: «Dacă veți planifica corect ziua Dvs., cu siguranță veți găsi timp pentru sport!»

Aurelia Neider

Noi – suntem o familie mare, în care succesul fiecăruia - este o bucurie pentru toți! Noi ne inspirăm reciproc, ne încurajăm în situațiile dificile, ne bucurăm de micile victorii spre calea sănătații și armoniei în clubul nostru preferat «Aquaterra». În acest articol stilistul Aurelia Neider ne va relata despre sportul său preferat și despre cum este posibil de a învinge obiceiurile proaste.

Mereu am practicat sportul, cu excepția anilor de școală.  La moment prefer alergatul, tenisul și Yoga, îmi place să încerc totul ce este nou. În sala de forță apar mai rar, însă înțeleg că este necesar să acord o atenție mai mare, cu atât mai mult că un antrenor profesionist îmi poate da multe sfaturi utile.

Trei luni în urmă am renunțat la fumat, neplanificat, sa întâmplat complet spontan în timpul călătoriei mele în America, mai degrabă  este ca o provocare, cât voi rezista fără țigări. Sunt foarte fericită că am făcut-o și că încă rezist! Cu toate acestea, realizez că este necesar să frecventez mai des antrenamentele, pentru a îmi obișnui metabolismul cu un nou stil de viață, deoarece odată cu renunțarea la fumat, pofta de mâncare este mai mare, însă sunt sigură că este pe o perioadă scurtă de timp, până orgamismul va intra în noul ritm.

Am un plan foarte serios: de 3 ori în săptămână să frecventez sala de sport, de 2 ori  tenisul și desigur Yoga. Acum încerc să țin ritmul și să mă reintegrez la fusul orar a zonei noastre, deoarece după toate zborurile transatlantice bioritmul nostru suferă.

yoga

Yoga - este o lume aparte, specială, o lume foarte importantă pentru mine, unde găsesc mereu echilibrul și puterea. Antrenorul și sala sunt factori importanți în acest proces, unde trebuie mereu să predomine doar calmul, liniștea și încrederea.  În perioada călătoriei mele în SUA, fiica mea  mi-a făcut un cadou, am mers la Acro-yoga, mi-a plăcut foarte tare, deși mulți se tem de elementele  de acrobație, eu sunt mereu  pentru noile încercări și provocări.

În acest an am descoperit pentru mine jogging-ul, de asemenea prefer să ascult audio- cărți în timpul alergatului. Acest lucru îmi oferă o senzație plăcută în timpul alergatului, timpul trece foarte repede și nu reușesc să observ  cât de repede parcurg distanța propusă. Lucrez asupra corpului și a minții în același timp. Amintiri speciale am încă de la maratonul din Chișinău, unde împreună cu fiul meu am parcurs distanța de 10 km, nu credeam ca vom reuși însă am ajuns la final foarte fericiți.  Îmi iubesc copii si sunt foarte mândră de ei.

Dacă veți planifica corect ziua Dvs., cu siguranță veți găsi timp pentru sport! De multe ori  căutăm scuze  pentru a justifica lenea. Sunt o persoană foarte energică, dacă nu aș lăsa undeva toată energia și emoțiile mele, probabil, aș exploda ca un vulcan! Sportul – este o modalitate de destindere. Dar, cel mai important, ce ne oferă sportul,  este desigur sănătatea!

Nu am ca scop să devin o sportivă profesională, însă doresc să mă simt bine și să fiu mereu frumoasă. Însă deja mă gândesc la o posibilă participare la maratonul din primăvară. Încă nu sunt sigură cum voi reuși dar realizez că trebuie să intensific antrenamentele.

Eu ador clubul Aquaterra, sunt nespus de fericită că în Chișinău  a apărut un astfel de club sportiv, deoarece aici este totul. Sala de forță, săli pentru antrenamente de grup, bazin și desigur zona Spa, un colțișor de rai! Absolut totul este gândit până la cele mai mici detalii, pe teritoriul clubului este chiar și o cafenea meniul căruia a fost elaborat de către nutriționiști unde puteți savura mâncare delicioasă și sănătoasă.  Apreciez  profesionalismul și deservirea calitativă.

În viață îmi place să fac totul din plăcere și sportul de asemenea, nu îmi place să fiu limitată în acțiuni de aceea  sfatul meu -  să găsiți  ceva ce este aproape sufletului Dvs., ceva ce vă aduce plăcere doar așa antrenamentele nu vor părea grele ci mai degrabă o ocupație distractivă.

 Photo: Eva Elena