Alexandru Shishkin:"Trebuie singur să te motivezi"

Noi – suntem o familie mare, în care succesul fiecăruia - este o bucurie pentru toți! Noi ne inspirăm reciproc, ne încurajăm în situațiile dificile, ne bucurăm de micile victorii spre calea sănătații și armoniei în clubul nostru preferat «Aquaterra». În acest articol Alexandru Shishkin ,actor și prezentator  ne vorbește despre sportul pe care l-a practicat în copilărie și modalitatea de a găsi echilibrul sufletesc.

Nu sunt un atlet, eu sunt o persoană creativă, este uneori dificil pentru noi să ne organizăm, și să frecventăm regulat antrenamentele, dar de fapt, mișcarea pentru un artist este foarte importantă, precum energia și sănătatea.

Un actor trebuie mereu să arate bine, deoarece publicul are așteptări mari, de aceea scopul meu este să frecventez cât mai des sala de sport – iar ca rezultat să obțin un corp tonifiat și un aspect prezentabil.

"Omul trebuie singur să se motiveze, nu este necesar ca cineva să te oblige să faci ceva.  Poți fi motivat de filmările care sunt planificate, de dragoste, de dorința de a fi mereu sănătos și de a urca ușor treptele scărilor. Fiecare are propria motivație.

În sala de sport prefer să mă antrenez de unul singur, este un record pentru mine faptul că am frecventat sala de sport timp de un an, ceea ce mă face sa fiu  mîndru de mine.  Cândva frecventam maximum o lună sau două, după care găseam o mulțime de scuze să nu ajung la antrenament.

În copilărie am practicat înotul, polo de apă, ciclismul, chiar și câteva ore de Judo am reușit să frecventez. Din copilărie mi-a rămas această pasiune pentru  sporturile de apă, astfel încât și acum  merg cu plăcere la bazinul clubului Aquaterra!

Aș dori să frecventez acest complex zilnic, să am programat în rutina de fiecare zi o oră dedicată sportului și mișcării.

Programul de lucru unui artist presupune ore peste program, ce se termină de obicei după miezul nopții. De aceea ziua următoare am nevoie să îmi restabilesc forțele și energia.  Eu îmi dedic  timpul meditării, după care neapărat intru în zona spa, este un loc minunat, acest ritual a devenit o parte obligatorie a programului meu.  De asemenea ador Jacuzzi și baia japoneză “ Ofuro”.

 La moment frecventez sala de sport de 3 ori pe săptămână. Prefer sala de forța, bazinul și zona Spa.  Foarte benefic pentru mine este frecventarea  zonei Spa în weekend, după numeroasele evenimente mondene.

În viața noastră foarte mult contează starea noastră emoțională,  de acel templu pe care l-ai zidit în sufletul tău, când obții armonia interioară, reușesti să rezolvi toate problemele,  găsești timp pentru tot și toți,  iar toate începuturile sunt de succes. Acest adevăr l-am realizat odată cu trecerea vârstei.  

Cel mai important lucru în viață  este să nu cădeți  în disperare, există întotdeauna o sursă de inspirație pentru noi, avem nevoie doar să-l găsim.  Răspunsurile la toate întrebările sunt în noi înșine. Iar sportul ne ajută adesea să privim situația din altă perspectivă - "Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă". 

Photo: Eva Elena